Negatieve gevoelens ombuigen naar positieve gedachten

Voel, denk en doe

Vind je het wel eens moeilijk situaties te overzien? Houd je negatieve gevoelens over na een lastige situatie en vind je het moeilijk om los te laten? Wil je gevoelens en gedachten relativeren maar lukt dat niet of lig je uren te piekeren in bed? Tijdens de training Voel, denk en doe, leer je hoe je negatieve gevoelens als angst, verdriet, schuld of boosheid kunt ombuigen naar positieve gedachten.

Waarom?

Het doel is om aan de hand van RET (wat staat voor rationeelemotieve training of therapie) aan de slag te gaan met negatieve gevoelens en te onderzoeken welke gedachten er aan die gevoelens vooraf gaan. Ook leer je niet-helpende gedachten om te zetten in gedachten die je helpen. Daardoor kun je beter loslaten, zal je minder piekeren en kun je vervelende gevoelens beïnvloeden.

De training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens de bijeenkomsten ga je op een interactieve manier aan de slag.

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je informatie over een training of wil je weten welke trainingen binnenkort worden gegeven, neem dan contact op met het team preventie van Doel Delfland, telefoon 015 260 74 47 of stuur een e-mail naar doelpreventie@ggz-delfland.nl.