Hulp bij het op orde brengen van je administratie

Financiën

Vind je het moeilijk om van je inkomen rond te komen? Heb je betalingsachterstanden? Of ben je het overzicht over je financiën kwijt? Kom dan in actie of laat je helpen. Want betalingsachterstanden kunnen uitgroeien tot grote schuldzorgen, en dat geeft heel veel stress. We kunnen je helpen met het op orde brengen van je administratie. Als het nodig is, brengen we je in contact met de gemeente voor schuldhulpverlening.

Zicht op je financiën

Pas als je zicht hebt op je financiën, kun je nadenken over hoe je financiële problemen aangepakt kunnen worden. Met een lichte, laagdrempelige vorm van ondersteuning kan Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland, ervoor zorgen dat je zelf je administratie op orde krijgt, zodat je weet wat je in- en uitkomsten en eventuele schulden zijn. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een ervaringsdeskundige of de cursus Grip op je knip.

Hulp door andere instanties

Lukt het je niet om je administratie zelf (weer) op te pakken, dan kun je contact opnemen met de gemeente waar je woont. Medewerkers van de gemeente kunnen je informatie en advies geven bij de aanpak van financiële problemen en je begeleiden bij eventuele schuldhulptrajecten. Vind je het lastig zelf contact te leggen met de gemeente, dan kunnen medewerkers van Doel Delfland je daarbij helpen.

Vind de contactgegevens van jouw gemeente

Kijk ook eens op Geldfit.nl

Op Geldfit.nl staat een korte test met eenvoudige vragen naar jouw financiële situatie. Na het invullen, krijg je een advies dat past bij jouw persoonlijke situatie. Dit zijn tips en hulpmiddelen waarmee je zelf aan de slag kunt. Als uit de test blijkt dat je meer financiële hulp nodig hebt, wordt je doorverwezen naar een (lokale) hulpinstantie.

Bezoek de website Geldfit.nl