Zo zelfstandig mogelijk wonen

Wonen

Het is fijn om een plek te hebben waar je je thuis voelt. Een prettig en opgeruimd huis kan je rust en stabiliteit geven. Lukt het jou niet om dat voor jezelf te organiseren, of heb je een reden om tijdelijk ergens te wonen waar je er niet alleen voor staat? Vanuit Doel Delfland bieden we woonbegeleiding en beschermde woonvoorzieningen.

Begeleiding binnen en buiten een beschermde woonvorm

Thuis of in een woonvoorziening bekijken we samen welke vorm van begeleiding het beste past. We bieden hulp en begeleiding bij verschillende vaardigheden die horen bij het zelfstandig wonen, zoals financiën, persoonlijke verzorging, werk of zinvolle dagbesteding.

Naast passende begeleiding, bieden we ook passende huisvesting. Doel Delfland biedt op een aantal plekken in Delft de mogelijkheid om alleen of met meerdere mensen samen te wonen in een beschermde woonvorm. Onze woningen zijn erop ingericht dat mensen met langdurige (psychische) problemen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Lees meer over woonbegeleiding en beschermd wonen

Woonruimte vinden

Ben je op zoek naar woonruimte, dan is het handig om uit te zoeken welke woningcorporaties er bij jou in de gemeente of regio zijn. Een woningcorporatie is een organisatie die kwalitatief goede woonruimte verhuurt voor mensen met een smalle beurs. Maak een keer een afspraak om te kijken wat ze voor je kunnen doen. Je kunt je bij meerdere woningcorporaties inschrijven.

Bekijk het overzicht van woningcorporaties