Snel en goed verwijzen

Een patiënt aanmelden

Verwijzers, zoals huisartsen, medisch specialisten en de gemeenten, hebben een belangrijke rol in snel en goed verwijzen van patiënten naar de zorg die ze nodig hebben.

Via Zorgdomein of met een verwijsformulier

Je kunt patiënten bij ons aanmelden via Zorgdomein. Ben je niet aangesloten op Zorgdomein, gebruik dan alsjeblieft het verwijsformulier voor ambulante zorg of klinische kortdurende zorg of het aanmeldformulier voor klinische langdurige zorg. Dit kun je downloaden en volledig ingevuld naar ons faxen of veilig e-mailen via Zorgmail.

Aanmeldlocatie Faxnummer E-mailadres

specialistische ggz locatie Delft

Delft, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en Westland

015 260 87 80  a6@ggz-delfland.nl

specialistische ggz locatie Schiedam

Schiedam, Lansingerland, Maassluis, Vlaardingen en Spijkenisse

010 475 96 22 aanmelding_schiedam@ggz-delfland.nl

basis ggz

015 260 74 36 grip@ggz-delfland.nl

Zwangerschap gerelateerde sggz locatie Schiedam

010 246 38 48 polisfg@ggz-delfland.nl

forensische zorg

 

cza-fz@ggz-delfland.nl

psychiatrie en verslaving

 

verslavingaanmeldingambulant@ggz-delfland.nl

klinische ggz

015 260 77 85

bureauopname@ggz-delfland.nl

 

Heb je praktische vragen over de verwijzing dan helpt het aanmeldsecretariaat van de gekozen behandellocatie je graag verder. In het overzicht van de locaties staat het telefoonnummer. Ook bij twijfel tussen verwijzen naar de basis ggz of de specialistische kun je bellen naar dezelfde locatie. Je wordt dan doorverbonden met een behandelaar.

Klik hier voor informatie over verwijzing naar jeugd.  

Wanneer je een vraag hebt over de verwijzing naar psychiatrie en verslaving kun je bellen naar 015 260 77 99. Heb je een vraag over de verwijzing naar forensische zorg  dan kun je bellen naar  06 13 71 25 16. 

Bekijk de locaties

Eenmalige consultatie voor huisartsen 

Huisartsen en POH-GGZ zetten zich in voor de psychische gezondheid van hun patiënten en zijn in de gelegenheid snel en laagdrempelig hulp te bieden. Maar soms is de diagnostiek zo ingewikkeld dat expertise van ggz deskundigen nodig is. De consultatieregeling ggz biedt huisartsen en POH-GGZ de mogelijkheid om voor deze patiënten op consultbasis een expert te raadplegen, zodat patiënten sneller en doelmatiger geholpen kunnen worden. Daarnaast blijkt deze consultatie effectief in het verminderen van het zorggebruik.

Eenmalige consultatie voor huisartsen biedt de mogelijk om snel en laagdrempelig hulp te vragen en is bedoeld voor patiënten die niet in zorg zijn bij GGZ Delfland en behoren tot SGGZ volwassenen. Deze eenmalige consultatie, waarbij we de patiënt uitnodigen op 1 van onze locaties, is alleen aan te vragen via Zorgdomein.

Spoed

Heeft de patiënt dringend hulp nodig, dan kun je als verwijzer deze persoon rechtstreeks telefonisch aanmelden bij onze spoedeisende hulp: 088 002 88 10 (24/7 bereikbaar). Let op! Dit nummer is alleen voor verwijzers.

Meer informatie over onze acute psychiatrie vind je op de pagina 'Spoed'.

Bekijk de pagina Spoed

Vragen of klachten?

Heb je vragen of klachten? Stuur ons een e-mail en wij beantwoorden die zo snel mogelijk.