Diëtetiek

Als je een eetstoornis hebt, weet je niet meer hoe je moet eten. En dat terwijl gezonde voeding heel belangrijk is als je nog in de groei bent. Het is daarom nodig dat je weer leert hoe je wel normaal en gezond eet. Een diëtist kan je daarbij helpen.

Hoe werkt het?

Samen gaan we kijken naar je eetgedrag zoals dat nu is. We leren je om je houding ten opzichte van eten te veranderen, of je nu te weinig eet (anorexia) of juist te veel (boulimia of binge eating). We leren je ook wat een gezonde manier van eten is en waarom gezond eten zo belangrijk is. Jouw eetgedrag heeft alles met je emoties te maken, dus gaan we je leren hoe jouw gevoelens je eetgedrag beïnvloeden. Je eetgewoonten aanpassen is niet makkelijk als je een eetstoornis hebt, dus zal het ook nog wel eens mis gaan. Ook daarmee helpen we je. Een diëtist werkt samen met een psycholoog of een psychotherapeut.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens