Pivotal response treatment

De meeste kinderen leren de hele dag door van alles wat ze zien, horen en meemaken. Als je een autisme spectrum stoornis hebt, sluit je je vaker af voor je omgeving. Dat betekent dat je minder leert op sociaal gebied. Soms vind je het moeilijk om contact te zoeken met andere mensen en kinderen. Met pivotal response treatment leren we je hoe je makkelijker vragen kunt stellen, hulp kunt vragen, kunt protesteren als je iets niet wilt en hoe je gesprekjes kunt voeren. Voor jonge kinderen is het soms zo dat we vooral oefenen met leren praten, bij oudere kinderen oefenen we ook hoe je jezelf goed kunt aansturen. Zo wordt het makkelijker om contact te maken met andere mensen en kinderen. Je vindt het bijvoorbeeld makkelijker om oogcontact te maken of een gesprekje te voeren. Of je merkt hoe leuk het is als jij je plezier met anderen kunt delen!

Hoe werkt het?

Bij de therapie proberen we jou door middel van spelen en spelletjes contact te laten zoeken met andere mensen. Je ouders of verzorgers helpen je daarbij. Soms moet je dingen doen die je al kent of die je heel erg leuk vindt, en soms moet je nieuwe dingen uitproberen. Je ouders leren we technieken waarmee ze jou thuis kunnen helpen beter te worden in communiceren.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens