Je angst overwinnen

Je bibbers de baas

Dit is een faalangsttraining voor als je het op school, tijdens het sporten of in contact met anderen zo spannend vindt dat je dingen minder goed doet dan je kunt, dingen niet meer durft of je niet lekker voelt.

Faalangst kan voorkomen wanneer je iets goed wilt of moet doen, zoals het maken van een toets, het geven van een spreekbeurt of het meedoen aan een sportwedstrijd. Ieder kind vindt dit spannend, maar wanneer je last hebt van faalangst is deze spanning zo hoog dat het je soms niet meer lukt. Het kan zijn dat je dagen van tevoren al buikpijn hebt en dat je lagere cijfers haalt dan je eigenlijk kunt. Als dit lang blijft doorgaan, kan het zijn dat je je somber gaat voelen.

In de training ga je op een leuke manier oefenen met situaties die je spannend vindt en leer je hoe je jouw bibbers de baas kunt zijn in dit soort situaties.

Voor wie?

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

 

De training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. We doen oefeningen die je leren:

  • dat je gedachten en gevoelens met elkaar te maken hebben
  • lichaamsseintjes te herkennen
  • hoe je kunt ontspannen
  • hoe je gedachten van in vloed zijn op je gedrag
  • hoe je angsten kunt aanpakken
  • hoe je om kunt gaan met complimenten
  • hoe je voor jezelf kunt opkomen.

Er is ook een bijeenkomst voor ouders/verzorgers waarin wordt verteld wat de training inhoudt en hoe zij jou het beste kunnen begeleiden en ondersteunen.

Planning preventietrainingen jeugd

In de planning vind je een overzicht van de preventietrainingen die er per gemeente gegeven worden. 

Planning preventietrainingen jeugd 

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je meer informatie over de training of weten wanneer deze training wordt gegeven, neem dan contact op met het team jeugdpreventie van GGZ Delfland, telefoon 015 260 74 47, e-mail teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl.