Geeft meer zelfvertrouwen

Sociale vaardigheidstraining

Deze training is bedoeld voor als je verlegen bent, je buitengesloten of onzeker voelt, het moeilijk vindt om met anderen om te gaan of gepest wordt. Ook kan het zijn dat je niet altijd goed reageert wanneer anderen je uitdagen of kritiek op je hebben. Het kan zijn dat je hierdoor sommige situaties eng vindt, je niet lekker in je vel zit of snel boos wordt.

In de training leer je hoe je goed om kunt gaan met anderen. Dit noemen we sociale vaardigheden. Sociale vaardigheden zijn heel belangrijk: je krijgt er meer zelfvertrouwen van, vaak heb je meer vriendjes en je doet het vaak beter op school.

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

 

De training

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. In de training leer je sociale vaardigheden zoals:

  • luisteren
  • complimenten geven
  • emoties herkennen, een naam geven en uitbeelden

Ook oefenen we met:

  • 'nee' zeggen
  • omgaan met kritiek
  • omgaan met plagen en pesten

Er is ook een bijeenkomst voor ouders/verzorgers waarin wordt verteld wat de training inhoudt en hoe zij jou het beste kunnen begeleiden en ondersteunen.

Planning preventietrainingen jeugd

In de planning vind je een overzicht van de preventietrainingen die er per gemeente gegeven worden. 

Planning preventietrainingen jeugd 

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je meer informatie over de training of weten wanneer deze training wordt gegeven, neem dan contact op met het team jeugdpreventie van GGZ Delfland, telefoon 015 260 74 47, e-mail teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl.