Meer plezier in je leven

Training Head up!

Ben je het zat om je vaak somber te voelen en negatieve gedachten te hebben? Wil je weer gaan genieten van de leuke dingen in het leven?

In de puberteit kunnen je gevoelens wat gemakkelijker heen en weer schommelen. Het ene moment ben je heel blij en tevreden met jezelf en met wat je allemaal doet. Het andere moment zit je ineens in een dip. Je voelt je bijvoorbeeld somber en alleen. Op zich is dit normaal en hoort het bij de puberteit. Maar, soms blijft zo’n bui hangen en gaat een dip niet vanzelf over.

Waarom?

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren last heeft van somberheidsklachten. Als je somber bent, kan het zijn dat je vaak dingen denkt als 'ik kan dit toch niet' of 'niemand vindt mij leuk', dat je je moe voelt en geen energie hebt, weinig leuke dingen doet, snel boos wordt en/of vaak ruzie maakt. Ook kan het zijn dat je minder goed presteert op school en niet meer ziet wat je allemaal kunt. Je kunt je verdrietig voelen en last hebben van lichamelijke klachten. Het is goed om hier actief iets aan te doen en ervoor te zorgen dat je weer meer plezier in je leven hebt.

 

Voor wie?

Jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

 

De training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld:

  • waardoor blijft somberheid bestaan?
  • leuke dingen doen
  • ontspannen
  • anders denken over jezelf en over gebeurtenissen om je heen
  • opkomen voor jezelf
  • hoe zorg je dat het goed met je blijft gaan?

Er is ook een bijeenkomst voor ouders/verzorgers waarin wordt verteld wat de training inhoudt en hoe zij jou het beste kunnen begrijpen en ondersteunen.

Planning preventietrainingen jeugd

In de planning vind je een overzicht van de preventietrainingen die er per gemeente gegeven worden. 

Planning preventietrainingen jeugd 

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je meer informatie over de training of weten wanneer deze training wordt gegeven, neem dan contact op met het team jeugdpreventie van GGZ Delfland, telefoon 015 260 74 47, e-mail teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl.