Nieuws

GGZ Delfland zegt alle bijeenkomsten af waar meer dan 25 mensen worden verwacht

De maatregelen die GGZ Delfland vorige week (d.d. 3 maart) trof om het coronavirus in te dammen, zijn vandaag uitgebreid. De organisatie heeft het besluit over groepsbijeenkomsten aangescherpt en wil gebeurtenissen waarbij veel medewerkers bijeen zijn voorkomen. Daarmee wijken zij als zorginstelling af van de algemene adviezen van het RIVM, maar gaan ze gelijk op met andere zorgaanbieders in de regio.

25 personen

Bijeenkomsten die door GGZ Delfland georganiseerd worden waar meer dan 25 mensen worden verwacht, gaan niet door. Of de bijeenkomst plaats zou vinden op een eigen of externe locatie maakt daarbij geen verschil.

Deze regeling geldt ook voor de medewerkers van GGZ Delfland. Overleggen en interne bijeenkomsten waar meer dan 25 collega’s worden verwacht, zijn geannuleerd. Ook wordt medewerkers afgeraden naar grote externe bijeenkomsten te gaan. Daarmee volgt de organisatie het advies van de Federatie voor medisch specialisten.

Voor interne bijeenkomsten en bijeenkomsten waar minder dan 25 personen worden verwacht, geldt geen verbod. Wel wordt geadviseerd goed te overwegen of deelname noodzakelijk is, of het uitgesteld kan worden of wellicht op een andere wijze kan worden ingevuld.

Uitzondering

De inlooplocaties van Doel Delfland vormen de enige uitzondering op het aangescherpte beleid. Zij vormen, net zoals de sociale restaurants, niet direct een gevaar voor de zorgcontinuïteit.

Duur van de maatregel

Deze regel geldt tot 1 april 2020 en wordt verlengd indien nodig. Cliënten die in behandeling zijn bij GGZ Delfland en vragen hebben over hun behandeling naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus, kunnen contact opnemen met hun behandelaar.