Voor 0 tot 18 jarigen

Poli jeugd

Eén op de twintig kinderen en jongeren in Nederland heeft een psychische aandoening of een verslaving. Dit kan hun ontwikkeling ernstig verstoren. Kinderen met een psychisch probleem kunnen zich bijvoorbeeld lastig concentreren op school, hebben moeite met de omgang met andere kinderen, zijn somber en teruggetrokken of leveren stress op binnen het gezin.

GGZ Delfland biedt gespecialiseerde psychische hulp aan kinderen, tieners en gezinnen. Daarnaast helpen we kinderen van ouders met psychische klachten, aangezien de kans groot is dat deze kinderen op latere leeftijd met dezelfde klachten te maken krijgen.

Jonger dan 18 jaar, klik dan hier

Hoe ziet onze hulp eruit?

Wij bieden hulp die is afgestemd op de vragen en problemen van kinderen en jongeren en op hun mogelijkheden en vaardigheden. Lichte ondersteuning waar dat kan en intensieve en specialistische zorg als dat nodig is. Samen maken we dan een behandelplan. We behandelen ambulant, poliklinisch of in deeltijd. Daardoor kunnen kinderen en jongeren in hun eigen omgeving oplossingen vinden voor hun psychische problemen en kunnen ze zich handhaven op school of hun opleiding. Daarmee groeit ook hun zelfvertrouwen.

Ouders en begeleiders zijn belangrijk

Ouders en begeleiders zijn onmisbaar bij de psychische zorg voor kinderen. GGZ Delfland betrekt hen daarom nauw bij de behandeling. Ouders kunnen bovendien bij ons terecht voor praktische en emotionele ondersteuning als dat nodig is.

Eigen gedeelte op de website

Kinderen en jongeren hebben een eigen gedeelte op deze website. Daar vind je onder meer informatie over stoornissen, behandelingen en praktische zaken specifiek voor jeugd. 

Bekijk GGZ Delfland jeugd

Meer weten?

Je kind is nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen jullie graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning ouders

Je kind is cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met de behandelaar van je kind.

Ik heb geen contactgegevens