Je leert stoppen of minderen

Leefstijltraining

Leefstijltraining is bedoeld voor mensen die kampen met een verslaving. We brengen samen met jou je gebruik in kaart: hoe vaak gebruik je, op welke momenten doe je dat en zijn er situaties die je meer doen gebruiken? Tijdens de volgende sessies leer je manieren waarmee het je lukt om te stoppen of minderen en om dit vast te houden.

Wat doe je tijdens leefstijltraining?

Er is altijd een reden waarom iemand te veel alcohol drinkt, drugs gebruikt, gamet of gokt. Voor sommige mensen is dat ontspanning, anderen gebruiken het om verveling tegen te gaan. Tijdens deze behandeling leer je over de voor- en nadelen van middelengebruik, je leert risicosituaties herkennen en hoe je om moet gaan met trek. Ook brengen we je bij hoe je omgaat met sociale druk en terugval. Je werkt nauw samen met de behandelaar, dus jouw motivatie en inbreng is van belang voor het slagen van de behandeling.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens