Met jezelf aan de slag willen gaan

Motiverende therapie

Een behandeling valt of staat met je motivatie, om bijvoorbeeld je behandeling af te maken, je medicijnen in te nemen of voor jezelf te zorgen. Met de motiverende therapie werken we aan je drijfveren om met jezelf aan de slag te gaan. Een behandeling heeft namelijk alleen succes als jij je inzet voor verandering. 

Wat doe je tijdens motiverende therapie?

Tijdens de motiverende therapie ga je in gesprekken met je behandelaar op zoek naar de dingen die je wilt veranderen en de twijfels die de verandering belemmeren. Vervolgens probeer je samen de belemmeringen op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering.

Wat is het resultaat?

Je bereidheid en motivatie om te veranderen - en bijvoorbeeld beter voor jezelf te zorgen of je strakker aan de voorwaarden van je therapie te houden - worden versterkt.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens