Beter omgaan met bezorgde gedachten

Minder piekeren

Deze training richt zich op het verminderen van piekeren. Dit gebeurt door het lezen van informatie over piekeren, het bekijken van filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen en het op een rij zetten van je eigen piekergedachten.

Met behulp van het dagboek 'piekermoment' kun je bijhouden wat jouw piekergedachten zijn en in welke situaties ze voorkomen. Er zijn oefeningen gericht op anders met piekergedachten omgaan, zoals bijvoorbeeld het piekerkwartier, een 5G-schema met helpende gedachte en de gedachtedwarrel. Ook kun je met behulp van audio-bestanden oefenen met ontspanning, bijvoorbeeld in een ademhalings- en spierontspanningsoefening.

Aan het einde van de training heb je praktische vaardigheden ontwikkeld om het piekeren te verminderen.

Dagboek 'piekermoment'

Tijdens het doorlopen van training wordt het dagboek ‘piekermoment’ automatisch geactiveerd. In dit dagboek kun je je piekergedachten en de situaties waarin ze voorkomen, bijhouden. Ook kun je eventueel aangeven wat er op dat moment hielp om het gepieker tegen te gaan. Het dagboek kan op elk moment van de dag worden ingevuld via een app of op een laptop of computer.

Aan de slag

Kies je voor een online training met begeleiding van een professional op afstand? Meld je dan aan door je naam, contactgegevens en voorkeur voor de training naar ons te mailen. De trainer neemt contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen.

Aanmelden voor de training

Liever een training zelfstandig volgen?

We bieden ook online trainingen die je onbegeleid en anoniem kunt volgen.

Bekijk ons aanbod online trainingen zonder begeleiding