Vergroot je aandacht voor het hier-en-nu

Mindfulness

Wil je meer mindful in het leven staan? Wil je hiervoor verschillende technieken aanleren? Dan past de online training Mindfulness bij jou!

In deze training maak je kennis met mindfulness en ga je op je eigen tempo aan de slag. Met mindfulness vergroot je je aandacht voor het hier-en-nu. Je doet een stapje terug en merkt op wat er om je heen en binnen jezelf gebeurt. Zo word je je meer bewust van je ervaringen, zoals je gedachten en de gevoelens in je lichaam. Door hier zonder oordeel naar te kijken, wordt het makkelijker om je ervaringen te laten zijn zoals ze zijn.

Wat ga je doen?

Deze training richt zich op meer mindful leren leven. Je krijgt informatie over de beginselen van mindfulness en kunt animaties en filmpjes van een mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundigen bekijken. Ook ga je met behulp van geluidsfragmenten aan de slag gaan met verschillende meditatietechnieken, zoals de bodyscan, enkele zitmeditaties, een loopmeditatie en de bioscoopoefening. Gedurende de training houd je een dagboek 'mindfulness' bij.

Dagboek 'mindfulness'

Tijdens het doorlopen van de training wordt het dagboek 'mindfulness' geactiveerd. Met dit dagboek kun je evalueren hoe het oefenen is gegaan. Wat heb je opgemerkt? En heb je iets geleerd wat je voor de volgende keer mee wilt nemen? Het dagboek kun je op elk moment van de dag invullen via een app of op een laptop of computer.

Aan de slag

Kies je voor een online training met begeleiding van een professional op afstand? Meld je dan aan door je naam, contactgegevens en voorkeur voor de training naar ons te mailen. De trainer neemt contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen.

Aanmelden voor de training

Liever een training zelfstandig volgen?

We bieden ook online trainingen die je onbegeleid en anoniem kunt volgen.

Bekijk ons aanbod online trainingen zonder begeleiding