Hoe je spanning los kunt laten

Oefenen met ontspannen

Iedereen weet hoe het voelt om gespannen te zijn. Je voelt het vaak in je lijf, in je hoofd, of overal tegelijk. Spanning is heel normaal, en in sommige situaties zelfs gezond. Maar wanneer het je moeilijk lukt om weer te ontspannen, kun je hier last van krijgen. Gelukkig kun je leren hoe je kunt ontspannen. Door middel van korte oefeningen leer je hoe je je meer bewust kunt worden van je spanning. En vooral: hoe je die spanning los kunt laten.

Wat houdt de training in?

Deze training richt zich op het verminderen van spanningsklachten. Dit gebeurt door middel van het lezen van psycho-educatie en tips en het bekijken van filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen. Met behulp van audio-bestanden ga je oefenen met ontspanning, bijvoorbeeld met een ademhalingsoefening, een spierontspanningsoefening en een fantasie ontspanningsoefening. Aan het einde van de training heb je praktische vaardigheden ontwikkeld om je te kunnen ontspannen.

Aan de slag

Kies je voor een online training met begeleiding van een professional op afstand? Meld je dan aan door je naam, contactgegevens en voorkeur voor de training naar ons te mailen. De trainer neemt contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen.

Aanmelden voor de training

Liever een training zelfstandig volgen?

We bieden ook online trainingen die je onbegeleid en anoniem kunt volgen.

Bekijk ons aanbod online trainingen zonder begeleiding