Gedachtenschema

Positief denken

Wil je minder last hebben van negatieve gedachten en positiever leren denken? Dan past deze training bij jou!

Door het volgen van deze training krijg je inzicht in de eigen gedachten en de invloed hiervan op het gevoel en gedrag. Ook leer je om gedachten uit te dagen en helpende gedachten te formuleren. In elke sessie krijg je informatie, bekijk je de oefeningen van voorbeeldcliënten en ga je aan de slag met één of meerdere oefeningen.

Aan het einde van de training heb je praktische handvatten om beter om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens.

Wat is een gedachtenschema?

In deze online training werk je met een gedachtenschema. Met de hulp daarvan onderzoek je je eigen gedachten en ga je op zoek naar alternatieve, meer helpende gedachten. Zo onderzoek je voor een voor jouw moeilijke situatie het gevoel dat je in die situatie had en de gedachten die in die situatie door je hoofd gingen (en hebben geleid tot het vervelende gevoel). Je daagt deze gedachten uit (kloppen ze met de werkelijkheid?) en probeert nieuwe, meer helpende gedachten uit. Op die manier krijg je meer grip op je eigen gedachten en daarmee op je gevoel en gedrag.

Aan de slag

Kies je voor een online training met begeleiding van een professional op afstand? Meld je dan aan door je naam, contactgegevens en voorkeur voor de training naar ons te mailen. De trainer neemt contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen.

Aanmelden voor de training

Liever een training zelfstandig volgen?

We bieden ook online trainingen die je onbegeleid en anoniem kunt volgen.

Bekijk ons aanbod online trainingen zonder begeleiding