Grip krijgen op je alcoholgebruik

Blij alcoholvrij

Deze training behandelt de belangrijkste onderwerpen die relevant zijn bij alcoholproblemen. Denk aan onderwerpen als inzicht in je eigen gebruik, het in kaart brengen van triggers en zelfcontroletechnieken.

In elke sessie krijg je informatie, kun je de oefeningen van voorbeeldcliënten lezen en ga je zelfstandig aan de slag met een of meerdere oefening(en). Aan het einde van de training heb je praktische handvatten om beter om te gaan met sociale druk en drang. Ook heb je vaardigheden aangeleerd om triggers in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

Voor wie is 'Blij alcoholvrij' geschikt?

Deze online training is voor volwassenen die veel of te veel drinken en last hebben van de gevolgen daarvan. De training is niet bedoeld voor de behandeling van een ernstigere alcoholverslaving. In dat geval raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, die kan je verwijzen zodat jij de juiste hulp krijgt.

Opzet Blij Alcoholvrij

De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Welkom
  • Wat is er aan de hand?
  • Moeilijke situaties
  • Wat kan ik doen?
  • Omgaan met sociale druk en drang
  • Uitschieters: wat nu?
  • Hoe nu verder?

Aan de slag

Om zelfstandig een online training te kunnen volgen heb je een profiel nodig. Daarmee kun je je vorderingen binnen de online training bijhouden en opslaan. Wij doen verder niets met je gegevens. Mocht je niet je echte gegevens willen invoeren, dan kun je een fictieve naam opgeven en eventueel ook een apart e-mailadres aanmaken voor deze website. Heb je al een profiel, dan kun je inloggen en direct aan de slag.

Profiel aanmaken

Direct inloggen

Liever een training met begeleiding?

We bieden ook online trainingen aan waarbij je op afstand door een professional wordt begeleid.

Bekijk het aanbod online trainingen met begeleiding