We helpen je actief te zijn

Werk en vrije tijd

Het helpt je in je herstel als je iets hebt om letterlijk je bed voor uit te komen. Wil je graag aan het werk of een andere zinvolle dagbesteding? De begeleiders van Doel Delfland helpen je bij het vinden van een plek om aan de slag te gaan.

Werk

Als je (weer) arbeidsritme wilt opbouwen, kun je meedoen aan begeleide arbeidsmatige activiteiten. Op weg naar betaald of onbetaald werk, kun je arbeidsvaardigheden trainen op werkplaatsen van Doel Delfland en op leerwerkplekken bij bedrijven in de buurt. Zo heeft Doel Delfland een eigen vervoersdienst die deelnemers begeleidt en opleidt tot beroepschauffeur voor groeps- en individueel vervoer. We werken samen met plaatselijke taxibedrijven waardoor er mogelijkheden zijn om met hulp door te stromen.

Nog niet toe aan werk?

Laagdrempelige activiteiten

Het organiseren van je leven en het vinden van een zinvolle besteding van je dag, hoeft niet alleen gericht te zijn op werk. Doel Delfland heeft veel mogelijkheden die je helpen om actief te zijn. Samen met jou zoeken we naar een dagbesteding die helemaal bij je past. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook denken aan creatieve en sportieve activiteiten. Als je wilt meedoen, maar niet goed weet hoe je dat moet aanpakken, kan Doel Delfland je op weg helpen met een activeringscoach.

Verzin een hobby

Ook een hobby kan helpen. Misschien heb je er al één. Zo niet, dan kun je een hobby verzinnen. Schrijf op wat je leuk vindt en kijk of er een hobby is die er bij past. Op het internet kun je op hobbywebsites inspiratie opdoen, ideeën delen en anderen vragen om hulp. Hobby's zijn niet alleen een uitlaatklep, ze helpen je ook ontspannen en bieden je nieuwe contacten.

Jongerenprogramma Westland

Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Wil je andere jongeren ontmoeten in het Westland? Ben je vastgelopen op school, met je studie of op je werk? Vind je het leuk om deel te nemen aan activiteiten? Doel Delfland biedt jongeren een ontmoetingsplek in het Westland. Het jongerenprogramma bestaat uit activiteiten als koken, muziek maken, schilderen en buitenactiviteiten, maar richt zich ook op vragen als: hoe kun je met een beperkt budget een gezonde driegangenmaaltijd inkopen?

Het jongerenprogramma wordt georganiseerd op locatie Verhagenplein.