Behandeling op het moment dat het jou goed uitkomt

E-health (online behandeling)

E-health staat voor elektronische gezondheid. Je hoeft voor hulp namelijk niet altijd naar ons toe te komen, soms kunnen we je ook helpen via de computer, je laptop, telefoon of een tablet. Dat is niet zomaar een behandeling, jouw behandelaar zorgt dat het precies de behandeling is die jij nodig hebt. Het voordeel: je kunt je behandeling thuis krijgen, veelal op een moment dat het jou goed uitkomt.

Gecombineerde behandeling

Een online behandeling is een gecombineerde behandeling. Dit betekent dat je aanvullend op de gesprekken op onze locatie met je behandelaar ook online geholpen wordt. Dit kunnen modules zijn die je helemaal zelfstandig volgt of modules waarbij je begeleid wordt door je behandelaar. In een beveiligde omgeving maak je oefeningen, ontvang je berichten van je behandelaar en kun je een dagboek bijhouden. Ook kun je hier informatie lezen en filmpjes bekijken die te maken hebben met je klachten. Het programma dat we hiervoor gebruiken heet Minddistrict.

Minddistrict

Via dit platform kun je ook op afstand een veilig gesprek voeren met je behandelaar door middel van beeldbellen of e-mail. Je hebt hiervoor een computer of andere device met camera en microfoon nodig. In deze video kun je alvast zien hoe het werkt voordat je het zelf gaat doen. 

Hoe werkt het?

Nadat je bij ons bent aangemeld, ontvang je een e-mail van noreply@ggz-delfland.e-behandeling.nl met als onderwerp 'Toegang tot GGZ Delfland e-behandeling'. Daarin tref je een link aan naar het online programma Minddistrict. Nadat je zelf een wachtwoord hebt aangemaakt, kun je beginnen met de eerste training 'welkom bij GGZ Delfland'.

Soms krijg je een module toegestuurd met daarin opdrachten en oefeningen. Je behandelaar kan daarop reageren. Tussendoor kun je ook berichtjes sturen en een dagboek bijhouden. Soms heb je contact door middel van een videogesprek. Je maakt meestal ook nog afspraken met je behandelaar op locatie, want het is natuurlijk fijn om elkaar af en toe in het echt te zien.

Je ouders kunnen trouwens een apart account krijgen voor Minddistrict. Op die manier kunnen zij en jij los van elkaar met de behandelaar communiceren. Als je wilt kan je ook een chat of videogesprek voeren met meerdere deelnemers die ieder vanuit hun eigen device inloggen, bijvoorbeeld jij en je ouders en de behandelaar.

Veiligheid en privacy

Het programma Minddistrict voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen. Alleen jouw behandelaar kan jouw resultaten inzien en berichten lezen.

Resultaat

Aan het eind van de behandeling kun je beter met je klachten omgaan en lastige situaties in de toekomst het hoofd bieden. Je leert jezelf beter kennen en hebt minder hulp van anderen nodig.

Tips voor beeldbellen

Beeldbellen is anno 2020, deels noodgedwongen, ineens helemaal ingeburgerd. Deze tips helpen je bij het voeren van een goed gesprek.

  • Test vooraf of alles werkt. Lukt het je om in te loggen op Minddistrict? Doet de camera het? Doet de microfoon het?
  • Zorg voor een rustige omgeving waarin je ongestoord kunt beeldbellen. Maak hierover zo nodig afspraken met anderen in huis.
  • Laat elkaar rustig uitspreken en praat niet door elkaar.
  • Las af en toe een pauze in, want beeldbellen is best intensief. Vaak zal je behandelaar dit aangeven, maar je kunt hier ook zelf om vragen. In de pauze van bijvoorbeeld 5 of 10 minuten kan je even de benen strekken of iets drinken bijvoorbeeld. Dat is goed om geconcentreerd te blijven en het vol te houden.

Handig om te weten

  • App
    Er is een app beschikbaar. Deze app is bedoeld als hulpmiddel bij de onlinebehandeling voor op een telefoon of tablet. Zo bevat de app een gespreksfunctie, kun je hierin registraties bijhouden en diverse trainingen starten. Beeldbellen is echter (nog) niet mogelijk binnen de app. 
  • Teruglezen
    Na afloop van je behandeling houd je toegang tot het programma en kun je opdrachten, feedback en berichten teruglezen. Je behandelaar niet meer. Na het afronden van je behandeling bij ons kun je dus geen berichten meer versturen en ontvangen via Minddistrict.
  • Technische vragen
    Als je technische vragen hebt of problemen ondervindt met Minddistrict, neem dan eens een kijkje op hun support-pagina. Staat jouw probleem hier niet bij? Of helpt de oplossing niet? Neem dan contact op met je helpdesk binnen GGZ Delfland. De contactgegevens staan in de geautomatiseerde e-mails en onderaan je platform.

    Naar de supportsite van Minddistrict 

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens