Mindfulness

Soms zit je hoofd zo vol met gedachten dat je er onrustig of onzeker van wordt. En er misschien ook niet van kunt slapen. Je raast door je leven zonder af en toe eens stil te staan en jezelf rust te geven. Dan kan mindfulness je helpen om je hoofd weer een beetje leeg te maken. Je leert hoe je met gevoelens om kunt gaan, zowel fijne als minder leuke. Je komt steviger in je schoenen te staan omdat je leert dat je controle over je leven hebt. Je kunt misschien niet altijd alles voorkomen, maar je kunt wel zelf bepalen hoe je ermee omgaat. Het fijne van mindfulness is dat je er zelfverzekerder van wordt, omdat je jezelf beter leert kennen.

Hoe werkt het?

Door middel van allerlei oefeningen leer je hoe je met allerlei gevoelens moet omgaan en geloof het of niet, maar juist door je emoties niet te negeren, heb je er minder last van. Ook leer je hoe je heel relaxed kunt ademen, ook al iets waar je rustiger van wordt. Je ontdekt dat je je vooral bezig moet houden met nu. Dus niet met dingen van vroeger of met dingen die in de toekomst misschien kunnen gebeuren.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens