Symbooldrama therapie of dagdroomtherapie

Soms is het lastig om uit te leggen wat je denkt, voelt en wat je graag zou willen. Zeker als je iets vervelends hebt meegemaakt of als er steeds nare gedachten in je hoofd rondspoken. Symbooldrama therapie kan je dan helpen. Je gaat dan dagdromen zoals je dat vast weleens vaker doet, onder begeleiding van een therapeut. Daardoor hoef je niet echt te praten over vervelende dingen, je legt met behulp van beelden uit welke problemen en gevoelens die jij hebt. Op die manier wordt het rustiger in je hoofd. De dagdromen kunnen je helpen om je gevoelens minder heftig te maken. Of je gaat ze juist meer voelen, maar kunt er wel beter mee omgaan. Ook helpen de dagdromen je om verschillende oplossingen op problemen uit te proberen die je dan weer in het dagelijks leven kunt gebruiken. Soms krijg je door de dagdromen veel inzicht in jezelf. Stukje bij beetje kun je in contact komen met al die kwaliteiten en krachten die jij echt in je hebt.

Hoe werkt het?

Je zit in de klas vast wel eens te dagdromen. Je slaapt niet maar droomt wel een beetje weg. Dat doen je bij symbooldrama therapie ook, maar dan met de hulp van een therapeut. Die vraagt aan jou om over een bepaald iets te dagdromen. Daarna ga je de dagdroom tekenen en bespreken jullie de tekening na. Door middel van het tekenen en nabespreken kun je makkelijker je gevoelens uiten, hierover leren praten en ook dingen over jezelf leren snappen. Niet elke keer dat je komt, zul je gaan dagdromen. Er wordt ook veel tijd besteed aan het nabespreken van de dagdroom. Soms wordt er naast tekenen ook nog met andere materialen gewerkt (zoals klei) of ga je in de spelkamer spelen.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens