Theraplay

Voor de meeste kinderen voelt niets fijner en veiliger dan bij hun ouders zijn, terwijl ze ook vol zelfvertrouwen leuke dingen kunnen doen zonder hun ouders. Maar soms loopt dat anders. Soms gebeuren er dingen waardoor het moeilijk is om je fijn en ontspannen te voelen. Dan kan het zo zijn dat je vaak boos en bang bent, veel ruzie hebt met je ouders en het eigenlijk liefst zelf bepaalt wat je gaat doen. Zonder zo’n veilige basis is de wereld wel een hele spannende plek en durf jij er waarschijnlijk niet echt op uit om hem te ontdekken. Met Theraplay zorgen we dat de band met je ouders beter wordt. Dat maakt dat jij zelfverzekerder wordt en de wereld weer aan kan.

Hoe werkt het?

Samen met je ouders (of iemand anders die voor jou zorgt) ga je allemaal spelletjes en activiteiten doen. Het belangrijkste doel is om met elkaar plezier te maken. Met speelse, verzorgende en uitdagende activiteiten ga je samen met je ouders aan de slag. Jij bent namelijk niet de enige die hier iets gaat leren. Door de spelletjes en de activiteiten die jullie onder begeleiding van een therapeut doen, leren jullie beter met elkaar om te gaan en krijg je meer zelfvertrouwen. Je ouders gaan jou beter begrijpen en dat maakt dat jullie band veel sterker wordt. Superfijn natuurlijk, want als jij weet dat je op je ouders kunt vertrouwen, kun je de hele wereld aan. 

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens