Als je een depressie hebt

Basisinterventies

Je krijgt altijd psycho-educatie aangeboden. In groepsgesprekken, online of in gesprekken met je behandelaar krijg je meer informatie over jouw psychische problemen. Wat zijn de kenmerken en wat kun je er zelf aan doen? Ook bespreken jij en je behandelaar de gevolgen voor jou en je omgeving. En hoe jullie hiermee om kunnen gaan. Omdat bepaalde klachten terug kunnen komen, stel je ook altijd samen met je behandelaar een signaleringsplan op. Door te weten welke situaties je uit je evenwicht brengen en welke signalen daarbij horen, kun je vroegtijdig actie ondernemen om terugval te voorkomen. Afhankelijk van jouw situatie en behoeften kan je behandelaar je nog andere basisinterventies aanbieden. Zoals het verbeteren van dagstructuur, en het doen van activiteiten. Voldoende nachtrust, op vaste tijden naar bed gaan en gezonde maaltijden kunnen ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen. Activiteiten geven invulling aan je dag en bieden een reden om uit bed of van de bank te komen.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens