Anders leren omgaan met je problemen

Dialectische gedragstherapie

Als je je bewust bent van waar jouw gedrag en gedachten vandaan komen, kun je ook onderzoeken of het helpt als je hier anders mee omgaat. Tijdens dialectische gedragstherapie leer jij hoe je anders op je problemen kunt reageren en hoe je ondanks alles wat je is overkomen prettiger kunt leven. Dialectische gedragstherapie is er voor cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis of een complexe posttraumatische stress stoornis (PTSS).

Wat doe je met deze therapie?

Dialectische gedragstherapie is een behandeling van een jaar. Wekelijks krijg je individuele therapie en groepstherapie. Hierbij zijn meerdere behandelaren betrokken. Tijdens de behandeling ga je aan de slag met je gedrag. Dit doen we met behulp van emotieregulatie, crisisvaardigheden, relatievaardigheden en mindfulness. Daarbij werken we vanuit je verleden en het hier en nu. Je leert om te gaan met de schadelijke gedragingen die je hebt en hoe je gezonder en prettiger kunt leven, ondanks alles wat je is overkomen. In overleg met je behandelaar is traumabehandeling mogelijk, later dan of los van dialectische gedragstherapie.

Wat is het resultaat?

Door dialectische gedragstherapie kun je beter met jezelf, anderen en je emoties omgaan.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens