Arbeidsmatige activiteiten

Arbeidsmatige activiteiten helpen je bij het (weer) opbouwen van arbeidsritme en structuur. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden en versterk je de vaardigheden die je al hebt.

 

Aanbod

Het aanbod is uitgebreid, zowel op de locaties van Doel Delfland als op werkervaringsplekken in de regio:

 

Snel naar

Was & koffie

Horeca

Tuin

Werken bij de zorgboer

Werkplaatsen

Lijstenmakerij

Lichte industrie

Printmedia & design

BrasBits

Vervoer

Was & koffie

In samenwerking met de gemeenten Delft, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp hebben we drie locaties ingericht waar cliënten een zinvolle dagbesteding vinden en omwonenden de mogelijkheid hebben een kop koffie te drinken, terwijl hun was wordt gedaan.

Het doel van deze arbeidsmatige activiteit is tweeledig. Waar de thuiszorg steeds beperkter werd, heeft de gemeente samen met Doel Delfland naar oplossingen gezocht om mensen die daar behoefte aan hebben, tegemoet te komen en een lokale wasvoorziening te starten. Als je het leuk vindt om iets te leren, actief bezig te zijn en sociaal wilt groeien, kun je hier terecht om te helpen met de was en strijk en het halen en brengen van de was. Daarnaast bieden de locaties zowel voor de cliënten als voor de wasklanten de mogelijkheid om een kop koffie te drinken en/of kleinschalige activiteiten te ondernemen.

In Delft vind je Was & koffie bij locatie Van Groenewegenstraat, in Den Hoorn bij locatie De Kickerthoek en in Pijnacker bij locatie Prins Hendrikstraat.


Horeca

Op bijna alle locaties van Doel Delfland kun je horeca-ervaring opdoen. Op locatie Sint Jorisweg in Delft en locatie De Stadhouder in Schiedam zijn een bedrijfsrestaurant, grand café en koffiecorner gevestigd. Bij andere locaties maakt horeca deel uit van de inloop waar cliënten vrijblijvend binnen kunnen binnenlopen, een praatje kunnen maken, een kop koffie kunnen drinken of een maaltijd kunnen gebruiken in het sociaal restaurant. Ook kun je op verschillende locaties leren koken en bakken.

In deze horecagelegenheden werk je onder begeleiding van vakkrachten. Zij serveren de bestellingen en leveren een bijdrage aan de organisatie en uitvoering van de horecafuncties. Op die manier vergroten we de service aan de bezoeker en bieden we de deelnemers een leerzame en afwisselende dagbesteding. Iedereen die hier werkt krijgt een cursus op maat, een praktijkstage en speciale werkkleding.

Werkzaamheden zijn onder meer: het serveren, opnemen en uitserveren van bestellingen, afruimen van de tafels, afwassen, ophalen van gebruikt servies/bestek, bedienen van de afwasmachine, opruimen van schoon serviesgoed, sorteren van lege flessen, buffetwerk, klanten helpen, bestellingen voorbereiden, bedienen van de kassa.

Voor meer informatie over de openingstijden en mogelijkheden voor arbeidsmatige dagbesteding in de horeca, kun je contact opnemen met de locatie die je voorkeur heeft.


Tuin

Voor cliënten die graag met hun handen werken en buiten zijn, biedt de tuin bij locatie Sint Jorisweg in Delft veel mogelijkheden. Er is een moderne kas, groentetuin, kleinveeboerderij, kennel en tuinwinkel waar cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. Het werk kan aangepast worden op elk niveau. De medewerkers en cliënten van de tuin worden ook ingezet om bijvoorbeeld grote evenementen van GGZ Delfland aan te kleden.

In de zomermaanden is de tuinwinkel geopend, met allerlei verse producten die in de tuin worden verbouwd, maar ook meel van de Delftse Molen, honing en natuurlijk tuinplanten.

Openingstijden:
maandag: 13.30 tot 16.00 uur
dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 16.00 uur
zaterdag: 10.00 tot 13.00 uur

Contact: 015 260 77 29


Werken bij de zorgboer

We werken samen met verschillende boerderijen waar je mee kunt helpen met allerlei voorkomende werkzaamheden. De beesten voeren, stallen uitmesten, hooien, in de moestuin werken, bomen snoeien, de koeien uit het land halen en het erf aanvegen. Er is altijd genoeg te doen op de boerderij. Met de boer en boerin kun je overleggen welke werkzaamheden je graag wilt doen. De inhoud van het werk het werktempo kan aangepast worden op jouw mogelijkheden.

Naast meewerken is er natuurlijk voldoende ruimte om te genieten van de prachtige omgeving. De rust en regelmaat op een boerderij, actief bezig zijn op je eigen tempo en het buiten werken, wordt door veel deelnemers als erg prettig ervaren.

We werken samen met Hoeve Biesland in Delfgauw, Hoeve Ackerdijk in Schipluiden, Zorgboerderij Harteveld in Schipluiden en dynamisch tuindersbedrijf Be-Leaf in ’s-Gravenzande.


Werkplaatsen

 

De fietsenwerkplaats

De werkzaamheden bestaan hier uit het in ontvangst nemen van fietsen ter reparatie, het uitvoeren van de reparaties, tweedehands fietsen opknappen en onderdelen en accessoires verkopen. Een boeiende werkplek voor cliënten die graag technisch bezig zijn.

De fietsenwerkplaats vind je op locatie Brasserskade in Delft en op locatie Spinhuispad in Schiedam.

De houtwerkplaats

Hier leren cliënten het vak van timmerman. Onder begeleiding kun je kiezen voor het werken aan eigen producten of producten voor de verkoop. Deze worden op bestelling gemaakt. Het kan gaan om buitenmeubelen van steigerhout, maar bijvoorbeeld ook fijn figuurzaagwerk, net waar jouw interesse ligt.

De houtwerkplaats vind je op locatie Brasserskade in Delft.


Lijstenmakerij

Op locatie Spinhuispad in Schiedam is een professionele lijstenmakerij gevestigd waar cliënten dit vak leren. Er worden opdrachten uitgevoerd voor klanten van buiten, maar ook voor GGZ Delfland.


Lichte industrie

De afdeling lichte industrie is zeer geschikt als je baat hebt bij een rustige (werk)omgeving en repeterende handelingen. Voorbeelden van activiteiten die uitgevoerd worden zijn knippen, snijden, sealen, stickeren, uitpakken, inpakken, monteren, demonteren, sorteren, tellen, vouwen, insteken, plakken en bundelen. De producten die je maakt of verpakt zijn divers en in opdracht van derden.

Lichte industrie wordt aangeboden op locatie Sint Jorisweg en locatie Het Buitenhuis in Delft en op locatie Verhagenplein in Naaldwijk.


Printmedia & design

Bij printmedia & design kun je vormgeven en opdrachten van interne en externe opdrachtgevers op papier verwerken. Er worden onder meer verenigingsbladen, schoolkranten, formulieren, uitnodigingen en brochures gemaakt. Ervaring met vormgevingsprogramma's of reproductiewerk is niet nodig, want alle werkzaamheden worden stap voor stap uitgelegd en er zijn werkzaamheden op elk niveau te doen. Printmedia & design beschikt over een professionele printerstraat.

Je vindt de afdeling printmedia & design op locatie Sint Jorisweg in Delft.


BrasBits

BrasBits is de computerreparatie-afdeling van Doel Delfland. Deelnemers knappen hier onder begeleiding pc's, laptops en tablets op. Ook herstellen ze bestanden die verloren zijn gegaan na een harddiskcrash. Er worden opdrachten uitgevoerd voor klanten van buiten, maar ook voor GGZ Delfland.

BrasBits vind je op locatie Brasserskade in Delft.


Vervoer

De vervoersdienst vervoert cliënten van Doel Delfland, GGZ Delfland en samenwerkingspartners van en naar dagbestedingslocaties in de regio. Daarnaast verzorgen zij de post- en pakketbezorging voor heel GGZ Delfland. Ook is er de mogelijkheid om te werken voor Delft City Shuttle, een dienst voor toeristen in de stad Delft. Als je zelfstandig wilt werken en graag met mensen omgaat is dit een geschikte plek om te werken.

Je vindt de vervoersdienst bij locatie Sint Jorisweg in Delft.

De Mus

De vervoersdienst van Doel Delfland verzorgt de ritten van De Mus: een vervoersmiddel voor inwoners van Midden-Delfland die moeite hebben om zelfstandig ergens naartoe te gaan. De Mus is ontstaan uit een samenwerking tussen Doel Delfland, Gemeente Midden-Delfland, Pieter van Foreest en de Stichting Welzijn Midden-Delfland. Met De Mus creëren we een extra vorm van openbaar vervoer in Schipluiden en Den Hoorn en leveren we een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid. Anders dan bijvoorbeeld de regiotaxi kan De Mus namelijk gebruikt worden voor korte ritjes binnen Schipluiden en Den Hoorn. Dit vergroot de mogelijkheid voor bijvoorbeeld senioren om makkelijker naar buiten te gaan en even een boodschap te doen of een bezoek te brengen aan familie.