Psycho educatie

Als je een psychische stoornis hebt, kan dat behoorlijk verwarrend zijn voor jou en voor de mensen om je heen. Jij reageert misschien net even anders op situaties dan anderen. Psycho educatie leert je wat het betekent om jou te zijn en welke bijzondere regeltjes daarbij horen.

Hoe werkt het?

Tijdens gesprekken met je behandelaar leer je alles over jouw stoornis. Wat zijn de kenmerken van jouw psychische probleem? Waar moet je op letten, wat is goed voor jou en wat kun je beter niet doen? Jullie hebben het ook over je omgeving. Wat betekent jouw stoornis voor je ouders, voor broers en zussen en op school? En hoe kunnen jullie daarmee omgaan? Overigens kunnen je ouders, broertjes en zussen, leraren en andere belangrijke mensen uit jouw omgeving ook psycho educatie bij ons volgen, zodat ze precies begrijpen wat er in jou omgaat en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens