Nieuws

Wij zoeken deelnemers voor een onderzoek naar Virtual Reality beleving

GGZ Delfland zoekt cliënten met een depressieve stoornis tussen de 18-65 jaar die samen met een naaste willen deelnemen aan onderzoek naar psycho-educatie voor depressie door middel van Virtual Reality.

Onderzoek
Veel mensen met een depressieve stoornis voelen zich alleen en onbegrepen door hun omgeving. Ook voor naasten kan het lastig zijn, zij weten vaak niet zo goed hoe ze met hun partner, familielid of vriend(in) met depressie moeten omgaan. Een goede uitleg over depressie en welke impact het heeft, ook wel psycho-educatie genoemd, is heel belangrijk bij een depressie behandeling.

Bij GGZ Delfland hebben we in samenwerking met cliënten en behandelaren een unieke Virtual Reality belevingsvideo ontwikkeld, waarmee je een dag kunt ervaren door de ogen van iemand met een depressieve stoornis en zijn of haar naaste. We willen onderzoeken wat het effect van deze belevingsvideo op psycho-educatie voor depressie. 

Deelname aan het onderzoek
Wij zijn op zoek naar cliënten met een depressieve stoornis die deel willen nemen aan ons onderzoek. U kunt deelnemen aan dit onderzoek, ongeacht bij welke instelling u onder behandeling bent. Bijgaande flyer geeft meer informatie over het proces en wat het onderzoek inhoudt. Het onderzoek vindt plaats op locaties in Spijkenisse, Delft, Naaldwijk of Schiedam. 

Flyer onderzoek naar Virtual Reality beleving

Interesse?
Wilt u meer informatie of heeft u interesse om deel te nemen aan het onderzoek? Geef dit aan bij de behandelaar met wie u een intakegesprek heeft, of neem contact op met onderzoeker mevrouw N.Schipper via vronderzoek@ggz-delfland.nl.

Meer lezen over de inzet van virtual reality bij depressie lees je hier

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen: