Hulp vanuit eigen ervaring

Contact met ervaringswerkers

Soms kan het fijn zijn om te praten met iemand die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt en daarom snapt wat je doormaakt. Bij GGZ Delfland werken ervaringswerkers die weten hoe het is om met een stoornis te leven, therapie te volgen en te herstellen. Zij hebben ervaring met en kennis over wat het betekent om psychische problemen te hebben en weten welke handvatten, oplossingen en strategieën werken. Dit doen zij bijvoorbeeld binnen het FACT-team en het IHT-team. 

FACT-teams

In een FACT-team werken verschillende hulpverleners nauw met elkaar samen: een psychiater, arts, psycholoog, maatschappelijk werker, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, ambulant verpleegkundige, individuele trajectbegeleider én ervaringswerkers. Onze FACT-teams bieden naast behandeling van psychische klachten ook hulp bij het oplossen van problemen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werk, financiën, sociaal leven en gezondheid.

 

IHT-teams

Een IHT-team bestaat uit sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen, een psychiater en een ervaringswerker. Onze IHT-teams bieden hulp bij bijvoorbeeld activering, hervatting van dagstructuur, psycho-educatie, monitoring van klachten, medicatie inname en ondersteuning van je directe omgeving.

Lees ook over contact met ervaringswerkers onder het aanbod van Doel Delfland

Verhalen van ervaringswerkers

Ruimte voor herstel

  • 'Het kan fijn zijn voor cliënten om te praten met iemand die iets vergelijkbaars ervaren heeft, iemand die naar je luistert en dingen herkent.'

    - Ervaringswerker Timo

    Lees Timo's verhaal