Betrekken van je omgeving

Systeemtherapie

Bij deze therapie bekijken we jouw problemen in samenhang met jouw leefomgeving, ook wel het systeem genoemd. Het gaat om alles dat een belangrijk onderdeel is van je leefomgeving, zoals gezin, familie, school, vriendenkring en werk. Hoe anderen zich (bewust en onbewust) gedragen, kan van invloed zijn op de problemen die jij ervaart.

Wat doe je met systeemtherapie?

Samen met je behandelaar onderzoek je de interacties tussen jezelf en je omgeving, en de invloed die dit heeft op jouw problemen. Als het zinvol is voor de behandeling kunnen belangrijke personen uit je systeem worden uitgenodigd bij de gesprekken. Dat gebeurt in overleg met jou. Als helder is hoe jullie elkaar beïnvloeden, kun je samen oefenen om de omgang met elkaar te veranderen.

Het resultaat

Je krijgt inzicht in de interacties tussen jou en je omgeving. Je leert deze interacties te veranderen of anders naar de interacties te kijken. Het voordeel is dat ook jouw omgeving met deze therapie kan leren veranderen en je zo helpt in jouw herstel.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens