Mentale weerbaarheid versterken

Preventietrainingen

Je kunt zelf aan de slag om je mentale weerbaarheid te vergroten. Wij bieden je zowel online trainingen als groepstrainingen op locatie die je gratis kunt volgen.

Wanneer is een training interessant voor jou?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het volgen van een training interessant is. Soms loop je tijdens het opgroeien tegen wat moeilijkheden aan. Je bent onzeker, wordt gepest of hebt angst voor bepaalde situaties. Het kan ook zijn dat er een aantal vervelende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden waardoor je niet zo lekker in je vel zit. Misschien ervaar je wel helemaal geen problemen, maar loop je wel risico op het krijgen van psychische problemen. Bijvoorbeeld omdat je een familielid hebt met een psychisch probleem en dit invloed heeft op jouw dagelijks leven. Of wanneer er sprake is geweest van huiselijk geweld of een moeilijke thuissituatie.

We hebben een ruim aanbod van online trainingen, die je vanuit huis kunt volgen op een moment dat het jou uitkomt. Daarnaast hebben we diverse groepstrainingen die we op locatie geven.

Bekijk het aanbod online trainingen

Bekijk het aanbod groepstrainingen

Dip of depressieve gevoelens

We merken vanuit de praktijk dat jongeren vaak lang rondlopen met somberheidsklachten en depressieve gevoelens. Jongeren vinden het moeilijk om hierover met anderen te praten en de juiste hulp te vinden. Of de drempel naar hulpverlening lijkt te hoog. Hier willen wij verandering in brengen. Ons doel is het voorkomen en verminderen van somberheidsklachten en depressieve gevoelens.

Het is goed mogelijk om bij somberheidsklachten en depressieve gevoelens een depressie te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat preventieve activiteiten bijdragen aan het voorkomen van depressie met wel 30% (trimbos.nl). Dat betekent dat één op de drie depressies voorkomen kan worden.

Zelf aan de slag met je depressieve gevoelens

 

Trainingen huiselijk geweld

We hebben een uitgebreid aanbod van preventietrainingen voor kinderen, jongeren en ouders die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Het doel van de trainingen is het voorkomen of beperken van psychische problemen.

Ruzies komen in elk gezin voor. Maar als de ruzies uit de hand lopen, is dat voor niemand goed. Zeker niet voor kinderen. Geweld tussen ouders roept bij kinderen heftige emoties op. Het is voor hen verwarrend als ouders zowel een bron van veiligheid als van angst zijn. Ze groeien bovendien op met twijfels over de betekenis van liefde, intimiteit en geweld. Bij huiselijk geweld is de kans groot dat kinderen psychische problemen krijgen. Ze nemen bovendien een voorbeeld aan hun ouders, waardoor ze later sneller hetzelfde gedrag vertonen.

Om ervaringen met huiselijk geweld te leren verwerken, te oefenen in sociale contacten en tevens te leren wat een gezonde partnerrelatie is, bieden we trainingen voor verschillende leeftijdscategorieën:

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam.

Wil je informatie over een training of workshop, of wil je weten welke trainingen en workshops binnenkort worden gegeven, neem dan contact op met het team jeugdpreventie van GGZ Delfland en stuur een e-mail naar teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl.