Terugval signaleren en voorkomen

Signaleringsplan

Als jij en je behandelaar verwachten dat je klachten van tijd tot tijd terugkeren, dan is het zinvol om een signaleringsplan op te stellen. Als je weet door welke situaties je uit je evenwicht raakt en welke signalen daarbij horen, kun je vroegtijdig actie ondernemen om terugval te voorkomen.

Hoe werkt een signaleringsplan?

Het signaleringsplan stel je samen met je behandelaar op. Je leert welke signalen en symptomen in jouw situatie duiden op een terugval. Daarnaast geeft het plan je inzicht in de factoren die je juist beschermen tegen een mogelijke terugval. In het plan komen ook de acties te staan die je kunt ondernemen om de stabiliteit te bewaren, het evenwicht te herstellen en een terugval te voorkomen. Voor familie en naasten is het met een signaleringsplan ook makkelijker om signalen te herkennen en daarop actie te ondernemen. Zo kunnen ze je helpen terugval te voorkomen.

Bekijk een voorbeeld signaleringsplan

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens