Voor behandeling symptomen persoonlijkheidsstoornis

Geïntegreerde richtlijnbehandeling

Deze behandeling omvat modules die zijn bedoeld om de specifieke symptomen aan te pakken die bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis veel voorkomen. Er zijn vier losse modules, die je individueel en in groepsverband kunt volgen. Iedere module bestaat uit 8 sessies. Ook is er een intensiever deeltijdprogramma, waarin alle modules aan bod komen plus een aantal aanvullende therapieën. Deze deeltijdbehandeling duurt 16 weken. Samen met je behandelaar beslis je aan welke modules je deelneemt en in welke vorm (individueel, in groepsverband of deeltijd).

 

Omgaan met emoties

Je leert om verschillende soorten gevoelens en stemmingen te begrijpen en verdragen. We helpen je om emoties te blijven voelen, zonder dat je het gevoel hebt voortdurend door je emoties overspoeld te worden.

Impulscontrole en schadelijk gedrag

Je leert afstand te creëren tussen gebeurtenissen die je de aandrang geven om iets te gaan doen en de handeling zelf. Daardoor kun je je impulsen beter controleren en bijvoorbeeld zelfbeschadigend gedrag verminderen.

Interpersoonlijke gevoeligheid

We helpen je om je bewust te worden van je gevoeligheid in contacten met anderen. Je leert de gedachten, gevoelens en bedoelingen van anderen beter begrijpen, en daar beter mee om te gaan.

Zelfbeeld

Je leert de negatieve overtuiging over jezelf om te buigen naar een meer realistisch zelfbeeld, met bijpassende gedachten, gevoelens en gedrag.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens