Wanneer kunnen wij je hulp bieden

Wachttijden

Wachten is niet fijn, zeker niet als je hulp nodig hebt of je zorgen om iemand maakt. Nadat je bij ons bent aangemeld door je (huis)arts, medisch specialist of het sociale wijkteam uit je gemeente maken wij zo snel mogelijk een afspraak met je voor een intakegesprek.

We doen er alles aan de wachttijden voor iedere cliënt zo kort mogelijk te houden. Daardoor kan het zijn dat je sneller wordt geholpen, maar er kunnen zich ook omstandigheden voordoen, waardoor de wachttijd oploopt. Als je direct hulp nodig hebt, is uiteraard geen sprake van een wachttijd. Neem dan contact op met de persoon die je heeft verwezen. Afhankelijk van de situatie kan deze persoon je verwijzen naar bijvoorbeeld een crisisteam of met ons overleggen over een spoed beoordeling.

Actuele wachttijden

De wachttijden zijn in weken en gebaseerd op de afgelopen twee maanden. Ze gelden voor alle stoornissen.

We doen er alles aan om de wachttijden voor iedere cliënt zo kort mogelijk te houden. Toch kan het gebeuren dat je langer moet wachten dan onderstaande wachttijd, bijvoorbeeld als er veel kinderen worden aangemeld die direct hulp nodig hebben.

Publicatiedatum:  6 april 2024

Plaats

Locatie 

Soort zorg

Wachttijd
in weken

Bergschenhoek

De Klaver

specialistische ggz

13

 

De Klaver

basis ggz

7

Delft

De Barones

specialistisch ggz 30

 

De Barones

basis ggz

4
Naaldwijk Stokdijkkade

specialistische ggz

13

 

Stokdijkkade

basis ggz

20

Nootdorp

Dorpsstraat

specialistische ggz

32

  Dorpsstraat basis ggz 9

Schiedam

Franciscus Vlietland

specialistische ggz 21

 

Ondersteuning tijdens het wachten

Het wijk- of jeugdteam van de gemeente coördineert de jeugdzorg. In de tijd tot aan het intakegesprek kan het team soms al ondersteuning bieden. Via jouw gemeente kun je in contact komen met het wijkteam.

Vind de contactgegevens

Veelgestelde vragen