Een simulatie behandeling

Virtual reality

Wat doe je tijdens een virtual realitybehandeling?

Door een 3D-bril beleef je waar je bang voor bent. Het is net echt: je bent in een omgeving zoals een bus, supermarkt, café of winkelstraat. Onder begeleiding van je behandelaar beleef je daar je angsten en ontdek je dat de werkelijkheid anders is dan je dacht. De behandeling met virtual reality (VR) duurt gemiddeld drie maanden. Het is een intensief behandelprogramma waarbij je in de behandelkamer en in het dagelijks leven oefent met de situaties waarin je angstig bent.

Behandeling virtual reality

Wat is het resultaat?

Je ervaart dat je angst niet nodig is. Doordat je op een rustige manier over je angst kan nadenken en de situatie kan bespreken, zal je angst afnemen. Hoe vaker je geconfronteerd wordt met je angst, hoe sneller deze verdwijnt.

Ook voor familie en naasten

Door virtual reality kunnen anderen zelf meemaken hoe het is om jouw stoornis te hebben. Dit kan ervoor zorgen dat ze jou beter begrijpen. Een behandeling met VR voor familie is meestal eenmalig.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Een behandeling is niet standaard, maar hangt af van jouw stoornis, en jouw wensen en behoeften. Deze behandeling bieden we aan bij de volgende stoornissen:

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp & ondersteuning

Ik ben een cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider. Als naaste heb je vooraf toestemming nodig van de cliënt.

Ik heb geen contactgegevens